Днес зимата е с вируси опасни,
а Грипът, както винаги е нов -
Събудих се от колики - ужасни,
едва отидох сам във Пирогов.
Там лекарят протегна меки китки,
огледа моя скромен външен вид.
Попита ме за личните ми битки
и колко време нося тоя Грип.
Разказах му с измъчени гримаси
за своя “Притегателен живот”.
За пълните с бутилки вечер маси
и бликащата нощно време пот.
А той горкият, взе да ме... Опипва -
Постави на челОто ми ръка...
Естествено, кръвта ми взе да Кипва!
Погледнах го с отблъскваща Нега!
И тъкмо да го фрасна през ръката,
в стомаха ми изригна мощен Хрип!
Проточи се зловонно през устата...
- Ах, колко гаден беше тоя Грип!
А докторчето... мигом се извърна,
опита да запуши с пръсти нос.
А, аз понечих спешно да повърна,
огледах се за някакъв поднос.
За мой късмет маята ми не втаса,
набъбна, но не даде... Резултат!
А болката в корема, пак доФтаса,
постави ме отново в пълен Мат!
Но Докторът, реши, че се шегувам!
Че няма как да ползвам Ултразвук!
И каза ми, че малко се преструвам!
Че нямам Грип, а само Махмурлук!
Предложи ми (през неговата призма)
лечение от миналия век -
Внезапно да ми врътне сладка Клизма -
За моя случай - най-добрият лек!
Събрах си Чукалата... и изчезнах -
Отказах Бърза помощ в Пирогов!
Милион софри аз дълго не погледнах!
И за нула време станах Чисто нов!
© Yuri Yovev Всички права запазени