6.05.2016 г., 17:29 ч.

Гурбетчийство 

  Поезия » Гражданска
738 1 1

ДО ВСИЧКИ СТАРИ И САМОТНИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ!


Гурбетчийство!

 

Ало, Мамо в двора ли си .. ела на линия тук във фейсбук?
Боли ме, че се остнасят с вас като с ненужен "боклук"?!
На Гурбет дойдохме и ви оставихме там, сам самички ,
Знай едно, че ние ви мислим и тъгуваме за вас всички!

 

В този ден Ти погачи месеше и трапезата приготвяше,
веселбата ни с агнешко и Българска музика започваше!
Лъжа и алчност царят, Мамо, доброто се нарича лошо,
Няма и помен от времената на бай ти.. Живков Тошо!

 

Ти не искаш от мен да ти изпращам само парите,
знам, просто искаш да бъдем до Теб ние самите!
Дори и интернета да прекъсва Мамо.. във фейсбук,
Сърцето ти ни чувства .... дори и да сме далече тук !

 

Прокудиха ни надалече и алчно ограбват своя си народ,
но Свети Георги ги закриля, за разлика от Светия Синод?
За Майчиното сърце и любов не съществуват граници,
Нека знаят, че всичко записва се в Божиите "Страници"!?

 

 

5.05.2016 /23,05мин/
от Сина ти.. Митко!

© Маестро Митко Хаджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??