27.11.2007 г., 21:06 ч.

Гълъбова смърт 

  Поезия
600 0 11
Кажи ми, откъде пристигна?
Нима дойде, за да умреш?
Куршум ли, буря ли те стигна?
Защо лежиш, обгърнат в скреж?

Кажи, дете! Кажи, за Бога!
Лети сега! Ей там - високо.
Лежиш... СЪДБА, защо си строга?
Това сърце не бе жестоко.

Поставям некролог от мисъл
и цвете от мъгла. Прости,
че скрит остана твоят смисъл,
но късно е. Отивай! Спи!

А искам с теб да поговоря.
Смили се, отвори очи!
Смъртта не беше болка твоя,
но моя е...
                  О, Гълъб! Спи!

© Петя Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??