Ега ти сюрприза!:
И със Сириза
скалàта на гръцкия дълг
не пада, не пада,
все към върха възлиза.
Цяла Елада е един Сизиф
страдащ.
... А на Агората
талази от хора,
говори Сириза:
" ... Вие ли, варвари,
с нас ще се гаврите?
Не ви ли харизахме
ний Демокрацията?"
- Отвръща мощно площада:
"Вий сте длъжниците,
за нея си плащайте!"
Бучи, ечи площада.
С европартньорите
спори Сириза:
"... От Еврозоната ние
не щем да излизаме,
нито щем на кредитори
да сме играчка.
Затуй тържествено
заявяваме:
ний пак (по право!)
ще разживяваме,
за нас нека Меркел да бачка!
Такава е великата ни орисия -
да живеем на вересия
и да чупим чинии.
И докато гордо вее се елински флаг
над Акропола,
Зорба пак
ще засуква мустак
и ще тропа сиртаки.
© Вълчо Шукерски Всички права запазени