Гърдичките на любимата са черешки
на тортата на всяко вдъхновение,
летят си Музите без дрешки
и на поета носят му вълнение.
Видяли ли сте Муза с поло
или до горе с блузка закопчана,
когато се не вижда голо,
тогава стиховете са измама...
А какво да кажем за краката?
Видяли ли сте Муза с панталони,
няма такова чудо на Земята,
че кой Михаля в стихове ще гони?
Сега потничетата са на мода,
прозрачни блузки разкопчани,
поличките от пъпчето надолу -
по-късички и по-развяни...
2009-08-11
© Аластор Всички права запазени
А мъничко звезди, разпръснати в косите?
Каква ти муза! Мънички сърнета
преследваш ти, сърценце на мечтите...