3.09.2014 г., 23:16 ч.

Хайдушки времена 

  Поезия » Хумористична
467 0 2

                      "Я надуй, дядо, кавала

                      след теб да викна запея"

                      тя, мамата си е и...а,

                      ама, нали трябва да се живее!

                           Засвири за Алтънлъ Стоян войвода,

                           дето във цяло турско прочут е,

                           ама, да знаеш, гола е вода

                           пред днешните, наши хайдути!?!

                     Кръстосвал Стоян села, паланки

                     бастисвал, хазни, конаци,

                     наште бастисват кредитни банки

                     и политици са им  ортаци.

                           Засвири за Делю страшен хайдутин,

                           за Кара Колю и за Инджето,

                           че ми омръзнаха Обама и Путин

                           и Иван Костов и О.С.Б-то!

                    Не ми се слуша как точат локуми,

                    на балами правят горките хора,

                    а вършат, дядо, таквиз золуми,          

                    че направо са за -  прокурора!!!

                           Днес всеки, дядо, интереса си гледа,

                           да се докопа до тлъста заплата.

                           А Левски, само с една "нареда",

                           проповядваше република, чиста и свята!

                   Ех, дядо, дядо, защо ли свириш,

                   като няма кой да те слуша,

                   честните хора, със свещ да ги дириш,

                   а от мръсници дойде ни до гуша.

                            Гледам и днеска пак кандидати

                            на първо място във разни листи

                            трябват им, дядо, нови мандати

                            да си довършат делата нечисти.

                   Засвири, дядо, надуй кавала,

                   за песен хайдушка и аз милея,

                   но нека си първо оправя хала,

                   тогаз ще викна, запея!

                   

 

 

                                  

                                

© Ганчо Пенев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравей, приятел / ако мога да те нарека, така / напълно си прав и за ремикса и за това, че и трябва малко доошлайфане! Благодаря.
  • Много добра сатира. Може да се пипне тук там за благозвучие. Но, сложи като мото, че е ремикс на Ботев през призмата на съвремието и ще се появят кудкудякащи читатели, които ще привлекат ятата да накацат тук!
Предложения
: ??:??