14.11.2024 г., 10:10 ч.

Хайку – искрици 

  Поезия » Източни форми
49 0 2

***

След дъжд в гората

бере пладнешка жега

бисер в корони.  

 

***

Кораб – частица

в окото на бурята.

Рев гневен – вълна.

 

***

Есенно сбогом.

Вятър гаси листата

с хладна целувка.

 


  Произведенията участваха в подбор за двуезична антология на тема „Светлина“ на Британско хайку общество и не бяха включени. Условието беше думата „светлина“ да не присъства в текстовете.

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??