С камотика*
през тундрата се скитам.
Бял блян откривам.
Иглу до иглу -
ескимоската обич
от студа пази.
Виж, бяла мечка -
зад ледника надникна.
Кой кого дебне?
-------------------------------------------------
*камотика - дървената шейна у инуитите
© Весислава Савова Всички права запазени