6.12.2022 г., 15:36 ч.

Хаосът 

  Поезия
139 3 2

Във хаоса си има стриктен ред.

В безреда само облаците бягат.

Прелита птица. Каца самолет.

Децата скачат конче на тояга.

 

Добре е, че човек постига мир

единствено във смъртната си яма.

Че няма как маймунката в Заир

да стане негър в щата Алабама.

 

Макар и не за всички подреден,

светът ни стиска в бебешко юмруче.

Каквото ми е писано на мен,

на теб навярно няма да се случи.

 

Под слънцето, раззинало уста,

и под дъжда, надвесил черни стомни,

дали ще ни отмине участта

светът със добрина да ни запомни?

 

Или натам, където няма ред,

ще се зареем – дим от пепелище.

Човек не ни е брат, а самолет,

за който няма никъде летище.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нестандартен и неповторим, при тебе поезията извира с такава лекота, че да извиква благородна завист. Удоволствие е да те чета.
  • Влюбих се в предпоследния куплет! Дано "светът със добрина да ни запомни", Поете!
Предложения
: ??:??