15.08.2013 г., 23:09 ч.

Хера 

  Поезия
692 0 0

13.02.2004 г.

Страшна трагедия в Черно море при "Босфора"

Потъна кораб "Хера" със 17 българи и 2 украинци всички момчета на  22,23 г., капитанът на 50. Корабът бил натоварен с въглища от Украйна, морето бурно, вълни 4 м., потънал за 2 - 3 мин.

 

По-черно стана Черното море

деветнадесет млади души

деветнадесет млади тела

грабна ги морската бездна

в безкрая отидоха те.

 

Черният петък почерни

деветнадесет майки, уви,

толкова светли надежди

толкова радост превърна

в сълзи.

© Краси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??