23.10.2007 г., 9:08 ч.

ХХХ 

  Поезия
637 0 3
 

Хитър Петър

цял живот прeживя от хитруване.

И докато Настрадин Ходжа

търгуваше със стока и съвест

и печелеше пари от мъдруване,

Хитър Петър

му размахваше назидателно пръст,

докато всяка сутрин

протритите  окъсани цървули

си обуваше.

Той не разбираше как

можеш да хвърляш хляба си по водата,

без да тъгуваш.

Подсмихваше се под мустак на света,

който не искаше да хитрува...

А светът, видите ли, не разбираше

какво е да превърнеш хитростта

в множител на нацията,

докато си топваш сухия хлебец

в аромата на цивилизацията.

Горкият Настрадин Ходжа -

митологията го превърна във глупак,

ала историята го реабилитира

в "Немил и недраг!"...

© Цонка Людмилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??