24.12.2015 г., 18:12 ч.

Химн на Пловдив 

  Поезия » Гражданска
395 0 1

На седем хълма свята твърдина

с Божествена любов е съградена,

в предела на Родопа планина,

сред Тракия, от слънце озарена!

 

Пламти всевечен огън над града -

на вяра, на познание и сила –

многовековен дух на свобода,

България ведно съединила!

 

Марица къпе златни брегове,

шепти легенди, устремна и жива;

свидетелка на славни векове,

към изгрева водите си разлива!

 

Дали ще може с теб да се сравни

друг град с такава участ величава?!

Ти имаш, Пловдив, горди съдбини,

познал богатства, почести и слава!

 

Пловдив, 2010г.

 

Видео от изпълнението на химна - Владимир Джамбазов

https://www.youtube.com/watch?v=Cd0dr4PQVn0

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??