30.12.2022 г., 13:28 ч.

Хлапашка песен 

  Поезия
141 1 3

ХЛАПАШКА ПЕСЕН

 

... дали защото вечер тишината със пухкави безмълвия ме гали,
и всякоя минута ми е свята – да скитам сам във варненския залив,
да си премислям щяло и нещяло, каквото преживял съм го до днеска,
със присмеха, че тленното ми тяло ще се превърне във абсурдна фреска,
че някой въобще от мен ще помни – дори един единствен стих! – за спомен –

 

пиян сархош и вакх, щастлив бездомник, нахлул при вас неканен, вероломен,
с надеждата, че утре две-три бири ще пийнем пак на Седмата ми пейка,
преди вдън поетичните делири душата ми – самотна! – да офейка,
син на Светата Истина – и глума, по-чист и от хлапе – ще си призная! –
бях адски ваш във всяка своя дума! – в безмълвиците светли на Безкрая.

 

29 декемврий 2022 г.
гр. Варна, 21, 20 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??