30.10.2008 г., 9:13 ч.

Хората 

  Поезия » Гражданска
804 1 2

,,Хората са мрачни -

искат да те будят

с хоризонти злачни,

но защо се чудят?"

Valeri Ribarov

Хората се променят трудно

в мислите си,

трябват им

в безмерие

не дни няколко,

или

не години преброени,

а столетия хилядни

време

за бъдещето им

от тях незримо...

А тези,

които

гледат по-далече

от хоризонта светъл

и искат света да променят

към по-добро,

поели са отговорно

най-тежкия си кръст

на истински водачи

и най-скъпо плащат те

с живота си...

Историята

доказала го е

най-ясно -

хвърля ги

тълпата необуздана

на кървави палачи...

Lina Vira Assa Amy

© Евелина Аврамова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за коментара!
  • Находка

    Среща, копнеж, мечта, години,
    за да открием част от тайната,
    която сме донесли до наши дни...
    Запази я... До следващата среща...
    П. Петрова
    ...

    Прочетох... и ми стана приятно.
    Поздрав!

Предложения
: ??:??