4.04.2023 г., 11:51 ч.

Хорово 

  Поезия » Хумористична
141 0 0

Тъй са засвирили три гайди,

та чак акъла ти да зайди.

Така напъват ручилата,

че чак простенва планината.

 

Саксът мощно им приглася.

Цялото поле оглася.

От неговия звучен рев

на рибите им става кеф.

 

Цигулката- и тя напъва...

Яко се струната опъва

и скрибуца пряко сили,

чува се през три могили.

 

Кларинетът яко шпори-

иска все да е отгоре.

А такива ръси трели,

да събуди и умрели.

 

Забравихме акордеона...

Той иска да е шампиона.

Клавишите безспир играят.

Кучетата буйно лаят.

 

Най-силно тъпанът си тупа.

Царят е на тази група.

От него, честно, общо взето

,,свободно" дава ни ушето.

 

Но, ние сме си търпеливи...

Хоро играем като диви.

Таз гюрултия не ни стряска.

Само...дъжд да не запраска!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??