2.10.2007 г., 10:45 ч.

Храм 

  Поезия
816 0 29
           Посвещавам на всички, които вървят към храма и на празника на поезията!

Поезийо, ще вляза в твоя храм.
Отдавна чакам вън, на стъпалата.
Дали от скромност и дали от срам
не сбрах кураж да мина през вратата.

Поезийо, ще ти запаля свещ.
И жертва ще ти принеса, но скромна -
душа, възторг, надежда и копнеж,
и любовта си тъжна и бездомна.

Ще си намеря някой таен кът,
встрани от блясъка и суетата
и с поглед ще те търся всеки път,
когато ме ужили самотата.

Ще търся теб и твоя благаслов
и ще се храня с вдъхновени думи.
Ще пия само вино от любов.
И ще римувам разума с безумие.

Поезийо, ще вляза в твоя храм,
изгонена от себе си. Призвана
да бъда твоя жрица. Тайно знам.
Щом вляза в храма - там ще си остана.

© Валентина Шейтанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??