22.04.2006 г., 16:39 ч.

Христос Воскресе! 

  Поезия
1329 0 3

Христос Воскресе!

Но Господи,прости ми,
че не моля опрощение за тези
дето викаха “Осанна!”
а днес “Разпни го!”
И не защото съм Тома неверни
не спазвам твойте правила.
Ти Господи,прости ми.
Разбери ме,
не мога да се примиря и да си дам
и другата страна угодно за плесница
и в тази гробница на злоба,
да възвися параклиса и хваля бога.
Знам, казал го е  преди мен поета
“Кротост приляга на хората,
на зверовете - гнева”,
но като  вълчица в храма
плаче отчаяната ми душа.
Господи, коя пътека да хвана
и накъде да вървя?

© Галина Кралева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??