20.11.2020 г., 10:17 ч.

Хумор и забрава 

  Поезия » Хумористична
425 2 4

Стари сме вече, много сме стари...,

обаждат се често различни болежки,

но пием и псуваме с наш'те другари

и бутаме още живота човешки!

 

Гледаш го: побелял, но седнал в бара!

Подпрял до масата и своя бастун,

захапал в устата модерна цигара

и заедно с уискито смучи тютюн!

 

Дзвери! И във всяка млада невеста

вижда своята Дулсинея!

Готов, да и хариза не сто, а двеста

само да легне довечера с нея!

 

Стари сме вече, много сме стари...,

обаждат се често различни болежки,

но пием и псуваме с наш'те другари

и бутаме още живота човешки!

 

 

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Остаряване като катедрала или като цървул? Въпрос на усещане...
  • Докато можем да го "бутаме" този живот, никак не сме стари, Исмаиле! 🙂 Приеми поздрав и от мен!
  • Нали знаеш, че възрастта е състояние на духа... Та, кой е стар?
  • Мерак възраст нема 😊
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??