24.10.2019 г., 10:09 ч.

И-а! 

  Поезия » Гражданска
422 2 5

И гълъбите в пеперуди

превърна тайната мълва.

Най-свестните ни пак са луди,

а Гюро – с шапка, без глава.

 

И парламата в парламента

е дим без огън. А гори

електоратът на момента

калории с кюфте на грил.

 

И корективът сит си ляга

под куп венци от станиол.

А съдник няма – вечно гладен

народът е, а царят – гол.

 

И протестиращите дъвчат

парченца Ботев и Пелин.

Разточва гордото ни лъвче

тестен байрак в хайдушки клин.

 

Каква ти Свобода, бе брате!

Навред джихад, цунами, стрес.

А хъшовете ни брадати

са в Брюксел депутати днес.

 

 

23.10.2019

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??