12.10.2010 г., 15:25 ч.

Идиоти 

  Поезия » Хумористична
1076 0 5

ИДИОТИ

 

Правя си колекция от идиоти.
Сериозно! Трупам ги в гаража.
Не ми пречат те, напротив -
мини през живота ми, да ти ги покажа.

 

Е, не ги подреждам и поддържам -
идиоти са все пак!
Но пък искрено ме забавляват,
заразяват ме със смях.

 

Понякога нощем се досещам,
че забравила съм някой,
ставам, ровя и разглеждам,
а мама изръмжава ми: "Не тропай!"

 

"Ама, мамо...", казвам аз с въздишка,
"... те са глупави и толкова проклети,
жал ми е за тях,
нека поне лампата да свети..."

 

Тя обаче зор ми дава,
казва ми: "Ще спиш на двора!",
и аз от бързане откачам,
чак вратата забравям да затворя.

 

И оставям аз гаража,
нека свети, нека духа,
нека ги откраднат даже -
само прахоляк събират тука.

© Фери Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??