13.07.2017 г., 10:47 ч.

Икона 

  Поезия » Любовна
289 0 4

                      Икона

 

За теб дори душата си ще дам

на дявола да я изпрати в Ада!

За тебе всичко скъпо ще продам!

Та ти си толкоз хубава и млада!

 

За теб море от вино ще изпия,

та миг поне да мога да те зърна!

Сълзите ти със устни ще изтрия,

ще те целуна и ще те прегърна!

 

За теб във птичка аз ще се превърна

и ще те будя сутрин с песента си,

а вечер ще заспивам от умора,

та да ме топлиш нощем със дъха си!

 

Ще бъда вятър волен, непокорен,

косите ти ще галя, ще целувам!

Ще бъда лъч от слънцето отронен

и с тебе до забрава ще лудувам!

 

Неземен цвят! Звезда на небосклона!

Изгаряш като огън, и боли!

За мене ти си моята икона!

Животът ми, душата си ми ти!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??