14.05.2006 г., 0:56 ч.

Има ли те....? 

  Поезия
1514 0 4

Има ли те?...

 

 

Мираж ли си или те има,

как може да си толкова красив?

Ангел ли си или картина,

нарисувана от художник талантлив?

 

Говориш ли ми или птичка пее,

мили думи ми реди,

докосваш ли ме или нежно вятър вее,

оставяйки в сърцето любовните следи?

 

Гледаш ли ме или пристигнала е пак нощта

с изгрели две ослепителни звезди,

усмихваш ли ми се или слънцето изгря,

забързано да топли и блести?

 

Тъжен ли си или надвисва се мъглата,

с хладни длани тя обгръща и зове,

истина ли си или пак съдбата

се опитва да ме предаде?

© Мария Амбова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??