21.07.2006 г., 10:09 ч.

Имам кристално кълбо 

  Поезия
726 0 0
Имам кристално кълбо.
Когато не мога да разгадая
какво ми казват очите ти,
поглеждам в него.
То не ме лъже.
Показва ми твоите мисли,
води ме до скрити желания
и тайни копнежи.
Когато си далеч,
поглеждам в него и те виждам.
Когато плачеш,
когато се смееш,
когато ти липсвам...
Имам кристално кълбо,
но вече не искам да гледам във него.
Страх ме е какво ще видя.
Страх ме е, че тя ще ми се изсмее отвътре
и ще ме пита: "Да не би да си мислиш,
че вече е твой?"
Ще ме гледа нахално,
а в ръцете й твойто сърце ще тупти.
Имам кристално кълбо...
Имах кристално кълбо!
Вчера го счупих!

© Радост Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??