16.07.2007 г., 12:33 ч.

Impromptu 

  Поезия
650 0 5

Impromptu

По небесната стълба за тебе ще сляза

в тънка безбрежност от рози облечена.

Там, където шибоят припява на залеза,

от саксофона на вятъра, тичам, увлечена...


Виж...

Щурчета целуват се влюбено в храстите.

И камбанките синьо поклащат главици.

Пеперуди танцуват, по сенокоса захласнати.

А върбите ефирно помахват с ресици.

Пак червени фенери запалват светулките.

С оркестър тромпетен ни свири гората.

Бръмбари хващат виртуозно цигулките.

Килим от отдаденост ни постила тревата.


Сянка... Стон на хармоника... Тихо е...

Залезът слиза зад хълма, обречен на среща.

Въздух от абаносова далечност вика ме.

Чакай ме. Непривична, от снежност гореща...

© Теди Савчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??