9.09.2005 г., 1:50 ч.

Инцесто (Incesto) 

  Поезия
1513 0 3

Бяла плът. Стърчаща вена.

Тънка линия стомана.

Рязък жест – и кръв червена

стича се от малка рана.

Малка рана – смъртоносна,

Щом бръсначът я докосна.

Линия хемоглобин.

 

Капсули с безцветен спирт.

Психика изнемощяла.

Миризма на суха мирта;

неочаквана раздяла.

Животворна дезинфекция

Само във една  инжекция.

Дестилирано битие.

 

Пълна липса на  психоза

ражда абстинентен глад;

глад за спирт и за глюкоза –

мрачен и  безлюден град.

Във безцветната отрова

винаги смъртта е нова.

Но прозрачна като лед.

© Гай Монтег Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • песента, скъпи и уважаеми, е на Пласибо и се казва "Хемоглобин". хехех
  • Коя е песента, ако мога да запитам, мили мой Фредерико???
  • "Дестилирано битие" е страхотен израз, но не мога да го вържа в ритъма. Иначе е добро. Много даже. Обичам неща, свързани с хемоглобин, имам една любима песен на тази тема...
Предложения
: ??:??