Анамнезата - снета,
диагноза - уточнена.
"Не знаеш колко много струваш...!"
Нищо не струваш,
депресирана госпожо...
Амалгамата - забъркана,
поставена на молара,
шести горен вдясно -
с най-тънката пинцета -
да дъвчеш, да преживяш...
... хленчиш,
за люлякови нощи -
ще ги сънуваш,
мириса им дано помниш...
... топлото гнездо на гълъби
ще сещаш - имало е,
а сега - пискливи папагали
храниш...
пролет, лято, есен, зима -
сезони минали -
сезони на чувствата -
имало е...
оглозгани, оръфани спомени,
госпожо, сега...
... Посоката! - сбъркана тотално -
искаш всичко днес и сега...
От кого, госпожо? Днес
никой нищо не дава,
иска само да взема...
Е, може някой циник равнодушен
като ловец да премине,
само случайно,
за яребица взел те, а то....
... нека ти премалява от копнеж,
това копнеене е разрешено, госпожо,
няма много да ти навреди,
но бумеранга - не чакай,
много искаш!
Мнооооого искаш!
Времето лети, госпожо,
сега по-бързо отпреди...
... абсурд е шоколадът -
много е топло! - Ближи си
сладоледа
и стари снимки гледай
по котешки удобно настанена
на фотьойла...
Това е, госпожо,
потребителската такса е 2 лева.
© Дима Всички права запазени
Самоиронията е лечебна...