21.07.2009 г., 8:05 ч.

Искам... 

  Поезия
731 0 0

 

искам ти да бъдеш птица

аз да бъда твоето небе

и с лекия размах на крилете си

да се рееш като перце

 

искам да съборя твойте барикади

да прекрача вътре в твоя праг

и там до края да вилнея

 

 

искам аз да бъда риба

а ти да бъдеш моето море

все във тебе аз да плувам

бързо понякога или пък не...

 

 

 

искам аз да бъда твойто чувство

все във тебе да стоя

искам да бъда като някое изкуство

не ти даващо мира през нощта

 

искам аз да бъда лава

а ти да бъдеш моята зема

 

искам тази лава да обсипе майката земя

 

 

искам в боя да умра

с вой единствен в тъмнината

искам после за секунда

всичко да потъне в тишина

 

искам после като коприна

да обгърна твоето телце

нежно да те галя и да милвам

твойто нежничко лице

 

искам после аз да се отпусна

с дъх дълбок в тишината

после с лекичка усмивка

да се впусна в нищетата...

 

 

© Илия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??