26.11.2006 г., 21:15 ч.

Искам 

  Поезия
664 0 2
-Искам-

Искам аз да съм вълна.
солена, морска и пенлива
да имам винаги своя бряг
и при него да се връщам със години.

Искам аз да съм вълна
на морето дете,
даваща сила
на самотния моряк да съм сестрица
фарът да блъскам със силна сила.

Да бъда вълна,
да идвам и да си отивам
разпенена, буйна и красива
в целувка с пясъка една,
да придобивам аз безкрайна, вечна сила.
сила, която да ме отблъсква от притегателната сила на брега
и да ме връща пак и пак в сърцето на морето...
там, где самотният моряк,
далече крие от света лицето,
лицето на самотния и любещ,
самотния и любещ, и ранен,
където залеза преражда се във изгрев
и се ражда нов и слънчев ден.

Аз искам да съм морската вълна,
извайваща с целувки и прегръдки диви
от безформени, студени камъни в нощта,
безбройни песъчинки, тъй красиви.

© Усмивчица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря
  • Красиво стихотворение! Поздравления! Имаш прекрасна мечта! И много хубаво си я облякла в думи...
Предложения
: ??:??