28.07.2010 г., 9:16 ч.

Искам цялата да ти се дам 

  Поезия
527 0 2

 

 

На тебе искам цялата да ти се дам

Да ме раждаш и убиваш

Да ме разплакваш и разсмиваш

 

Бъди за мене Дявола и Бога

Единственото ми спасение

И страшното ми заточение

 

Превърни се в част от мойта съвест

В мъката ми безконечна

И после щастието вечно

 

На тебе искам цялата да ти се дам

Да бъдеш моя светъл храм

Останал там... един и сам...

 

Във вените ми посинели ти течеш

Като някаква болна зараза

Лишена от капчица омраза

 

Кажи ми моля как да те обичам

Да те гледам ли в очите

Или да блуждая из страните

 

На тебе искам цялата да ти се дам

Защото сигурна не изведнъж

Бих могла да те наричам МЪЖ!

 

 

© Стефка Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??