17.11.2005 г., 1:09 ч.

Искам да й кажеш 

  Поезия
825 0 3
Искам да й кажеш


Надничаш през прозореца
ведър, светъл и студен.
Опитваш се да ме събудиш,
но нима не знаеш, че не спя, Нов Ден?!?
 
Казвам ти "Здравей"
и веднага моля за услуга -
искам да намериш едно момиче...
Ще я познаеш - като нея няма друга!
 
Искам да й кажеш, Ден,
че не мога да забравя аз очите...
Изгарящи, разпалващи живота в мен...
искрящи, чисти...като звездите!
 
Искам да й кажеш, Ден,
че не мога да забравя аз лицето!
Сънувам го с отворени очи...
Отпечатано е там, върху сърцето ми!
 
Искам, още да й кажеш, Ден,
че живея с нейните целувки...
Нежни, като пролетна роса...
те все още горят на мойте устни!
 
За последен път те моля, Ден -
намери я, прегърни я,
нежно по челото целуни я
и й прошепни,
че едно сърце за нея бие,
че едно сърце тъгува...
 
Кажи й, Ден,
колко много я обичам....
 

© Венцислав Крумов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??