23.12.2011 г., 19:42 ч.

Искам да кажа 

  Поезия » Гражданска
622 1 2

Много народ тъпче земята безмислено,
много глупости просто се случват,
толкова гениални идеи звучат налудничаво,
толкова ограничени мозъци се побъркват.

Искам само няколко думи да кажа:
- Добър ден от страната на заетите хора,
затворени в сиви панелени клетки
без бъдеще, мечти и отмора.

Времето си прави шеги с нас,
върти ни, потъпква ни със смях,
отблъсква ни един от друг,
неумолимо ни превръща в прах.

Само някой да ми беше казал,
че ще направя толкова грешки,
веднага бих изкрещял, бих се отказал
от комплекси, предразсъдъци така тежки.

Искам да ви кажа:
С толкова омраза сами се обричате,
моля, бъдете повече хора
и учете се да обичате.

© ShamelessDreams Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесен стих !
    Като съвременна притча
    Поздравления !!!
  • ...моля, бъдете повече хора
    и учете се да обичате.

    Прекрасно послание! Харесах! Поздрав!
Предложения
: ??:??