17.01.2019 г., 11:35 ч.  

Искам, мамо, да съм депутат 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
721 0 3

- Искам, мамо, да съм депутат,

да съм във Народното Събрание.

Депутат ли съм - ще съм богат,

със добро имотно състояние.

 

Вярно, че съм в трети клас и още,

седна ли - не стигам под с краката.

Но защо да уча цели нощи?

Не е нужно туй за депутата!

 

Знам, че там е пълно със такива,

дето, ама нищо не са учили!

Или, мамо, учили, преучили,

а пък тъй и нищо не научили.

 

Чувам как говорите със тате,

че приемат глупави закони,

че са тъпи тия депутати,

че народът май ще ги изгони.

 

Ето, аз съм умен - помислете!

Мога да отида, да помогна.

Имам шест по всичките предмети -

ще им върна любовта народна.

 

Там освен това ще напълнея.

Виж ги само - да ти зайде ума.

Спри да се тревожиш, че слабея!

Всички са като борците сумо.

 

И ще мога вече да поспивам.

Стига си ме будила във шест!

Депутатът късничко отива,

да е свеж в народний интерес.

 

Ако не отида - всеки знае,

че съм с избиратели на среща.

Може малко с тях да поиграя,

за проблемите им

                          да науча нещо.

 

Казвате им - депутатска мафия!

Но обменят опит с чужди нации.

Тъй ще стана пръв по география,

ще круизвам по далечни дестинации.

            

Щом излъжа - все се караш, мамо,

само че, щом стана депутат,

ще започвам, още сутрин, рано.

Туй е част от депутатский занаят.

 

Тъй че трай си - няма що да сториш,

няма как да ме загрееш с пет.

И да се кокориш и мърмориш,

депутатът е с имунитет.

 

- Сине, стига с тия простотии.

Пожелай си нещо друго, нещо хубаво.

Депутат, имунитети - дивотии.

 

После виждаш ли ги тия пет?

Май забравяш, че си без имунитет.

 

Автор: ПИ

© Пламен Иванов - ПИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??