1.04.2020 г., 7:48 ч.

Искаш ли!? 

  Поезия
841 1 0

Искаш ли...да ти дам вълшебно фенерче

с което да можеш да виждаш света!?

Или просто вече не виждаш как

страда нашта земя...Искаш ли,

да ти подаря очите свой...

Искаш ли да загърбиш страха...

и на всеки страхливец да кажеш,

обичам я мойта страна.

Тази нощ една звезда загуби съня си.

Отчаяно плаче вдовица в ноща.

Искаш ли...да ти дам ,вълшебно фенерче!

Не искаш...защо?Навярно го виждаш!?

Гине Светът ни ,изчезва Добро.

 

© Ангел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??