28.07.2023 г., 15:42 ч.

Исландското вулканче 

  Поезия
236 0 1

Току пак да се изперчим,

че Земята командваме

и с перчем чер засенчи я

туй вулканче от Исландия.

 

С най-високата пепел

пръсна козметиката си грозна.

Вулканолозите се изпотрепаха

да си опровергават прогнозите.

 

Сянката му зловеща

паникьоса посоките.

Сблъскаха се насрещно

и в несвяст още от шока са.

 

Въздушните буйства

на циклоните и тайфуните,

с премазано самочувствие

си шушукат в кратуни.

 

Едно шегобийче напето

издън земята изскочи

и заигра си с планетата,

като с детско балонче.

 

Подземните боботи

втрещиха летищата.

Пътникооборотите

разпищяха се до Всевишния.

 

Електронните навигации

изпоразлюшка вертиго.

Комерческите мераци,

увиснали, не се вдигат.

 

Извънземни командоси ли

ще викаме за спасители?-

най-опасния терорист

да извлекат от укритието му.

 

Ей ти, Човеко, спри да се киприш

с безпечност на мажоретки!

Все правиш си сметките

                     без ... Апокалипсиса.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • То Йелоустон да не гръмне, че отиде не само прогнозата, но и цивилизацията с нея...
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??