21.05.2008 г., 22:45 ч.

Истински ли сте или не сте? 

  Поезия
595 0 2
Какво ли щях да правя
без приятел най-добър?
Без човека, който ме обича,
този, който ме закриля...

Ако се случи нещо…
в този лош за мене чaс
ще леете ли сълзи зарад мен?
Вие, мои приятели,
или поне..,
които се преструвате на такива?
Ще пролеете ли поне сълзичка,
или ще се радвате тайничко
и ще ме пращате в ада?

За мен сега
приятелите са различни -
едни сa мили и добри,
а други гледат само как да ме използват…

И ще видим някой ден,
ако се случи нещо лошо с мен…
вие, приятели,
накъде ще тръгнете,
по добрата или лошата пътека,
за да разбера дали сте истински…

© Диана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • опитай бели стихове-там ще си добра -убедена съм
  • Има много хубав замисъл в стихът ти, но ти убягва точният израз... Не се сърди, но след ден-два го прегледай отново, и щевидиш, че ще го преработиш по-добре!
Предложения
: ??:??