17.08.2020 г., 0:29 ч.

Из " Дневникът на Арти " - част Трета, 15 

  Поезия » Хумористична
514 0 0


Ежедневни приключения 15
...
На дядовата вила 
направо е върхът!
Леко възвишено било -
Родопски кът...
Няма и калабалък.
Шезлонг детето си разтегна,
под шарената сянка - естествената тента.
Наложи се да поразчистим,
къщата да подредим,
кувертюрите памучни по легла да нагласим.
Мама взе метлата,
па избълва от вратата
ситен сняг, а то е лято...
Прах било,
малки твари, буболечки...
Ех, нали не сме нападнати от мечки?!
Маказа е съвсем наблизо, 
но в епидемични положения и криза,
епизодични настървения
от общества и мнения,
блокади, разногледия,
и всякакви стълпотворения,
тук е най-добре, не ми изискват документ и виза!
По въпроса за морето -
в силния сезон - заето.
Ще дочакам септемврийския загар,
обещани са ми водната разхлада,
соленият и песъчлив курортен бар.
Цялата дружина,
бройкайте петима,
дядо идва с нас,
купонът е на "макс"!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??