30.07.2020 г., 11:29 ч.

Из " Дневникът на Арти", Споделено 2 

  Поезия
403 0 0


Споделено в личен план 2
...
Момчето е моя любимец, 
играем от малки
и учим житейски уроци, на залги.
Обаче дневните лежанки
превръщат го в ленивец...
Интересът му е в телефонни залъгалки,
забрави изведнъж за мен.
В този случай съм ревнивец,
Майнкрафт е с него всеки ден,
мисли, конструира,
в YouTube нещо си намира,
развива и уменията на певец,
но моята душа напира,
искам пак да скачам кат' молец.
Мама казва, че донякъде е позволено,
през учебно време той здравата се постара, 
сега е лято, скоро тръгва на море солено,
ще поспортува като яхне някоя вълна.
Треньорът му по плуване също подчерта:
- Изпитайте го на стиловете във вода,
да слага шапка на глава,
очилата да не игнорира,
и в дълбоко да не се навира!
Брех, отвсякъде контрол,
момчето да запише в медицинския картон
бройките коремни преси,
и при всеки луфт - компреси.
Има и задача 
книги да чете,
после преразказва
ей така - в изречения, до две.
Много го обичам,
подир стъпките му ходя,
брат го аз наричам,
по характер негов всеки ден се водя.

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??