27.12.2005 г., 22:35 ч.

Избрах 

  Поезия
745 0 2

Избрах да бъда АЗ

и да слушам своя глас.

 

Избрах да бъда ОБИЧАНА,

а не от омраза разсичана.

 

Избрах да бъда СВОБОДНА

и страха да превъзмогна.

 

Избрах да бъда РАЗЛИЧНА,

а не жалка и типична.

 

Избрах да бъда НЕЖНА,

а не твърда и снежна.

 

Избрах да бъда РАЗУМНА

и да не се правя на умна.

 

Избрах да бъда ЩАСТЛИВА

и мъка да не ме залива.

 

Избрах да бъда ВЯРНА

на своята, а не на чужда правда.

 

Избрах да бъда СМЕЛА

дори към непознатото поела.

 

Избрах да бъда СИЛНА

и без света да вдигна.

 

Избрах да бъда ДОБРА,

дори когато врага сразя.

 

Избрах да бъда МЕЧТАТЕЛ,

а не лъжовен гадател.

 

Избрах да бъда ТЪРПЕЛИВА

и с бързина да не чертая крива.

 

Избрах да бъда ЖИВА,

ДОСТОЙНА и малко ДИВА.

© Петя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??