14.03.2010 г., 12:17 ч.

Издателство в гората 

  Поезия » За деца
557 0 1

Бързо литна новината -

издават книжки във гората.

Ежко Бежко листа сбира,

а Кълвачът ги набира.

 

Баба Меца е поетеса -

цели нощи пише текста.

Зайчето пък е художник.

че без него то не може!

 

Баба Меца все си мисли,

все разгръща бели листи,

търси нещо да налучи

горските деца да учи,

 

но те да не разберат,

че ги учи на реда.

Ей така на "ужким" значи

им поставя все задачи.

 

Зайчето бои подбра

да го смятат за игра -

жълти, алени, зелени,

да са винаги засмени.

 

Кум Вълчан пък редактира,

грешки малки все намира.

Бързо думички поправя,

тук-там слага запетая.

 

Катеричка със задача

в магазин на продавача.

Бързо книжките продава,

успех на всички пожелава.

 

 

 

Всички весели, доволни

от Издателството родно.

Хем децата да играят,

хем да учат и да знаят!

© Джени чапурска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хехех,страхотно е,обзе ме носталгия по детството.На един дъх го прочетох,поздрави
Предложения
: ??:??