29.04.2016 г., 13:42 ч.

Изкупление 

  Поезия » Философска
410 0 6

Петък следобед.

Един Син умираше на Кръста,

прикованите ръце кървяха,

главата към гърдите се приведе,

глътка въздух и изведнъж издъхна.

 

Голгота не беше само хълм,

той беше Изкупление,

мъка и страдание,

събрани в миг един

за грехове човешки

Изцеление!

 

Той не знаеше омраза,

но знаеше защо ще е предаден,

с гняв изгони лошите от Храма

и прие венец от тръни

на главата му поставен.

 

В Неделя Иисус възкръсна,

светът се промени,

започна Новият Завет,

с дела и слово

всичко преобърна,

от фарисеи мразен,

от другите приет.

 

© Гавраил Йосифов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??