Излез такава!
За да те почувствам!
Излез наяве със болезнен вик!
Разтърсвай с поглед цялата Вселена!
Показвай гневно женския си лик!
Бъди такава!
За да те прегръщам!
Бъди най-смелата за хората. Жена!
Бъди потайна и обсебваща!
Разкъсвай жадно сетива!
Живей такава!
За да те докосвам!
Живей за кратко! За да се родя!
Обичам те! По-силна си от всякога!
Прераждаш се отново в пепелта...
Заспи такава!
За да те запомня!
От теб ще се науча. Да летя!
Да бъда на Света единствена.
Борбена!
Горда!
Жена!
© Йоанна Маринова Всички права запазени
А ти.. Бъди!