6.09.2005 г., 0:05 ч.

Излюпени тела /JoannaVas&Cefules/ 

  Поезия
642 0 0
Преди да се излюпим от себе си
в черупката пропукана
от падащата капка дъжд
се срещаме под улука на времето,
като създания
поели първата си глътка въздух
един от друг
подобно на скачени съдове,
без право да избират,
но всъшност слувайки се - дишат се...

Дишат и преливат се
разтварят се едно във друго.
Разливат се, лицата си менят,
и форма се обръща в чудо.
И личността прелива в необят,
а необята е изменчив под клепачите.
Света е до безумство съвършен
и личността е формата
недосегаема с ръката на палачите.
Денят излюпва се чрез нас благословен...

© Стефан Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??