13.08.2020 г., 10:02 ч.

Изотзад 

  Поезия
501 1 3

 Това са лешоядите;
от тях не се боиш,
защото ти не ги видя във тъмното,
докато ръфаше
ранената си гръд.
Кървиш, а те
предвкусваха следите от изтръгване.

 

Изчакаха да мине
острия момент при теб
и да помислиш, че отново следва щастие.
Тогава скачат
анонимно,
изотзад,
от вси страни
и през строшените ребра отмъкват плячката.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??