31.08.2023 г., 8:56 ч.

Изпращане на Август 

  Поезия
156 5 2

ИЗПРАЩАНЕ НА АВГУСТ

 

... нали е само лист от календара, от мен и август взе, че отлетя,

приспивна песен вятърът подкара из парка – по алеите с цветя,

не се целуват влюбените вечер на пейките под залеза златист,

и листопадът тихо се съблече, започна да се рони лист по лист,

като че ли надрусана със дрога,

Луната сцепи облака надве,

 

потъна Варна в сънна изнемога – и сигурно ще спи със векове,

седя на плажа, гледам си вълните и си провождам птичите ята,

и все така живея – ненаситен! – за слънчице, любов и доброта,

душата нивга няма срок на давност, и казвам ти като на братец свой:

– Здравей – и сбогом, мой прекрасен Август! –

дано намериш в бездните покой.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • като че ли надрусана със дрога,
    Луната сцепи облака надве,

    Винаги оригинална образност, която няма как да се сбърка.
  • “не се целуват влюбените вечер на пейките под залеза златист,
    и листопадът тихо се съблече, започна да се рони лист по лист“

    Чудно!
Предложения
: ??:??