15.10.2006 г., 21:45 ч.

Изящна Картина 

  Поезия
707 0 1
Изящна Картина

Прашинки от пясъка сякаш блестят,
откраднати от пенестите вълни;
капки от восъка на свеща
сред огнища
изчезват и сливат се
с огъня и блестят
сред другите пламъци.
...
Прашинки от пясъка
полепват по босите стъпки
на малко дете;
усмивка от първите тръпки
сред бушуващото море.
...
Пепел от огъня
на група летовници
открадната от морския бриз,
разнесена из високите облаци.
...
Слива се всичко в картина изящна,
рисунка в моите мечти.
...
Но сега прашинки от пясъка
на моята вяра
изчезват сред пенестите вълни
на нечие друго бурно море;
пепелта от спомените красиви
превръща се в прах от следи,
отнесени от вятъра...
И пламъци хиляди
откраднаха восъка
от моите мечти.
...
Изящната ми картина
превръща се в цапаница
от хиляди мръсни ръце.







© Пуух Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??