12.10.2007 г., 21:25 ч.

Желая те 

  Поезия
962 0 6
ЖЕЛАЯ ТЕ

Желая те сутрин и вечер,
в слънце и дъжд, на снега,
в зелени гори и поляни,
лагуни, океан, на брега!

Желая те - рано събуден,
безмълвен, разговорлив, побеснял,
ехиден, загадъчен, мрачен,
млад или стар, посивял!

Желая те - ласкав и нежен,
заспиващ, навъсен, засмян,
тъжен, сънлив, непокорен,
уморен на леглото прострян!

Желая те - тих, развълнуван,
усмихнат, доволен, красив,
спокоен, нервен и лаком,
забързан, улисан, щастлив!

Желая те - богат или беден,
замислен, унил, неразбран,
в компания, мой (или ничий),
нерешителен, дързък и сам!

Желая те - заповядващ и молещ,
страстен, добър или лош,
уверен, плах, разтревожен,
само мускули, сила и мощ!

Желая те в зората и залеза,
сърцата ни любещи в плен,
на моста между днеска и утре,
с мечтите за бъдния ден!

© Таня Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??