20.04.2019 г., 11:33 ч.

Жена 

  Поезия
363 1 2

 

Една Жена. На лотос пъпка млада.
Лилит е тя. Или Шехерезада.
Когато я погледнеш в миг разбираш,
от нея си роден, за да умираш
в прегръдките на ласкава любима
през юли да замръзваш, пламнал зиме.
В очите на Жената да пропадаш.
Да си щастлив, когато в болка страдаш.
Да чуваш на сърцето си синкопа,
щом срещнеш твойта дивна Пенелопа.
Да не обичаш страстно друга дева,
освен жената първа с име Ева.
Смутен да влизаш в тъмната й шатра,
познал владетелката Клеопатра,
екстаз любовен шеметно изпитал
на скута на богиня Афродита.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??