27.12.2007 г., 12:37 ч.

Жената 

  Поезия
1166 0 8

Жената на шейсет. Какво е?

 

Морна птица след знойното лято?

Замръзнала сълза без свое ято?

Една мъдруша мъдрости събрала,

в замяна добротата си раздала.

 

Или върба със вейки натежали

от трудности, измени и провали?

Душата й, обичала, живяла,

а младостта - свещица прегоряла.

 

Сънува се понякога тя бяла,

на бал да иде някак е успяла.

Танцува Пепеляшка пак кадрила,

на своя принц сърцето си дарила.

 

Жената на шейсет все още тича.

Със внуците лудува, тях обича.

И чудна пеперуда посребряла

е музата й нощем полетяла.

 

Жената на шейсет? Това е.

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??