3.08.2007 г., 11:27 ч.

Жената е дъга 

  Поезия
596 0 5

Жената е дъга

Ти виждал ли си пролетна дъга,

от слънце и пороен дъжд родена?

Излъчваща сияйна красота -

във багри сбрала цялата вселена!

 

Докосвал ли си пролетна жена –

прекрасна и даряваща, и нежна ?

Прилича тя на цветната дъга –

невинна, малко мамеща, копнежна.

 

А после, в топло лято – тя, дъгата,

очакваща, подканяща и тръпнеща

с наситен цвят трепти във маранята

във свойта дивна прелест - тихо шепнеща.

 

Но никой досега не е докоснал

миражното творение – дъгата.

И никой досега не е усетил:

дъгата е душата на жената!

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??