30.09.2005 г., 12:28 ч.

Живот на кредит 

  Поезия
981 0 3

Живеем си на кредит,
живеем си по малко.
Знаем, че сме бедни
с нередовна заплата.
Връщаме си кредита
с половината заплата.
Другата отива
за тока и водата.
Не ни гърмят колите
очукани и стари.
Не ни крадат парите,
защото просто нямаме!
Излизаме в кафето
всяка божа вечер.
Раздаваме тестето,
играем си семейно.
Пием си какао,
фанта, кола, пепси.
Два хамбургера, моля!
И ето ти - вечеря!
Прибираме се в десет,
пристъпваме в антрето.
Следмалко с нежна песен
приспиваме детето.
А после във леглото
се гушваме на топло.
Гребем от блаженството
на майката природа!
А утре!? Пак на кредит!
Ех! Свършиха парите!
Да! Знаем,че сме бедни!
Но живи, и щастливи!!!

© Живко Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??